Τέλος στα έτοιμα παγωτά- τώρα μπορείς να ετοιμάσεις το πιο δροσερό παγωτό σπίτι σου με λίγα υλικά και λίγες θερμίδες!
Συνταγή για 13 μερίδες – Υλικά
Παρασκευή
Χρήσιμες Συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μίγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C
Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μίγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση
To μίγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή.
shape.gr
Συνταγή για 13 μερίδες – Υλικά
- Γάλα 725γρ.
- Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά 65γρ.
- Sweete 16γρ.
- Κρέμα Γάλακτος 210γρ.
- Αβγά 1
- Φρέσκια Βανίλια 1 κλωνάρι
Παρασκευή
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση
- Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
- Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
- Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
- Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει
- Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε
- Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε
- Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες
- Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη
Χρήσιμες Συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί το αβγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μίγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C
Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μίγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση
To μίγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή.
shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου